schrijven / fotografie

WOORDEN


Is een experiment met WOORDEN. 


De oppervlakkige verstandelijke betekenis van de meeste woorden is algemeen bekend. Het is zoiets als het vel op de pudding: de lekkernij zit onder het vel. En zo is het ook met woorden: de diepere betekenis, de gevoelswaarde zit onder het weerbarstige 'vel' van de definitie uit het woordenboek.


Met het project WOORDEN wilde ik het al te machtige denken overbruggen en woorden door invoelen laten uitbeelden... Je kan de betekenis van woorden verstandelijk begrijpen of je kan woorden aanvoelend in jezelf beleven.  Zo kan je denken te leven of... een stuk boeiender, het leven zelf beleven.


Voor mijn boek WOORDEN vroeg ik vier vrouwelijke modellen om lichamelijk een aantal woorden tot uitdrukking te brengen.

Elk woord zou kunnen zijn diensten bewijzen bij dit experiment. Maar ik verkoos de woorden die positieve gevoelens uitdrukken die meestal met de mens in verband worden gebracht. Ik ben nu eenmaal op zoek naar de ziel der dingen...


de woorden:


STILTE
VOL (inademend)
LEDIG (uitademend)
(ik ben) VOL-LEDIG
IK
(in de betekenis van het eigenlijke ik, het diepste zelf en niet de fysieke,
vergankelijke verschijningsvorm)
BLIJ
VERWONDERING
ONBESTEMD VERLANGEN
HOU VAN MIJ
IK HOU VAN JOU
VREUGDE
LIEFDE
TEDERHEID
BEVRIJDING

WAARSCHUWING: de WOORDEN worden naakt uitgebeeld. (enkel openen als u geen probleem hebt met de naakte mens)


   


de Individuele Innerlijke Revolutie

Hieronder het nog onvoltooide manuscript van Individuele Innerlijke revolutie. Dit is geen fantasie en ook niet de vrucht van jarenlange studies. Dit is de samenvatting - in aparte stukjes - van mijn onderzoek naar de zin van het leven. Wat ik ontdekte heb ik toegepast in mijn leven. Het leven is stukken wonderbaarlijker dan je denkt. Wil je het zelf ervaren? Lees de Individuele Innerlijke Revolutie en pas het toe in je leven. Schrik niet als er na een tijd ook wonderen in jouw leven gebeuren. Alle geluk!

Neem even de tijd en bevrijd je van al het aangeleerde gedachtengoed.

Lees als toen je nog kind was: onbevangen en met grote ogen.


(en ondertussen is het voorlopig manuscript geopend ;-)